Nasz projekt brał udział w konkursie Remont Roku Muratora, a poniżej jego historia opisana przez naszego klienta, za co bardzo dziękujemy. Więcej na stronie Muratora

„… część gospodarcza ze względów bezpieczeństwa, musi być rozebrana. W to miejsce dobudowana będzie nowa część, a w niej prywatna łazienka, spiżarnia, pomieszczenie gospodarcze i największa ekstrawagancja – 50 metrowa kuchnia. To będzie centralne miejsce domu, z dużą, oszkloną ścianą od strony ogrodu. Chcemy tak jak Ojciec nieustająco cieszyć się widokiem, który teraz kontemplujemy siadając przed domem, rano z kubkiem kawy, wieczorem – różnie:). Strych, obok bardzo zdrowych krokwi i dużych okien, kryje w sobie starą wędzarnię, która niestety nie będzie pełnić już swojej dawnej roli, będzie za to pięknie zdobić tzw. „męską część” domu. Na strychu powstaną też dwa proste pokoje dla gości. W odnowionym i dobudowanym budynku wykorzystane będą stare cegły, drewno z rozbiórki dachu części gospodarczej. Niestety zbyt zniszczona jest drewniana podłoga w niektórych pokojach i niektóre ościeżnice, nie wiadomo też czy uda się odzyskać starą dachówkę (karpiówka). Nie mniej założenie jest takie, żeby nie wyrzucać niczego co może być jeszcze wykorzystane. Podobnie chcielibyśmy zachować charakter prostego wiejskiego domu, który wprost „wchodzi” w ogród. Chcemy zachować jego bryłę, wtopić się w krajobraz, wykorzystać maksymalnie to co tu zastaliśmy.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s